Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΩΝΗ ΕΛΗΞΕ Η ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΦΟΔΟΣ

Πως σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση από τους νέους «κομμάντος» της αστυνομίας

Τραγικό τέλος είχε, τα χαράματα χθες, η επιχείρηση των «κομμάντος» της Αστυνομίας στο σπίτι του γιατρού Τσιρώνη : Ο Βασιλ. Τσιρώνης αυτοκτόνησε την τελευταία στιγμή, αρνούμενος να παραδοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εισέλθει στο διαμέρισμα του.
Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε παρουσία δυο εισαγγελέων και του αστυνομικού διευθυντή Αθηνών, εκτελέστηκε από το νέο σώμα των «κομμάντος» της αστυνομίας και προσέλαβε εντυπωσιακές διαστάσεις με την κατάληψη ολόκληρης της γύρω περιοχής και την πολιορκία της κατοικίας του Τσιρώνη.

Πως έγινε η έφοδος

Ο ίδιος ο Τσιρώνης περίμενε την έφοδο της Αστυνομίας και βρισκόταν στο χωλ του διαμερίσματος. Στον ίδιο χώρο, είχαν συγκεντρωθεί και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του: Η γυναίκα του Βαρβάρα, οι γιοι του Παναγιώτης 23 χρονών και Κώστας, 22 χρονών, η οκτάχρονη κόρη του Σοφία και η νεαρή επισκέπτρια Αναστασία Κ. Παύλου, 17 χρονών, από την Καρδίτσα.
Ο αρχηγός του Ο.Ε.Μ. («Ουδετερόφιλο Ελληνικό Μέτωπο») είχε κάνει «οχυρωτικά έργα» στο διαμέρισμα και ιδιαίτερα σε ένα από τα υπνοδωμάτια, για να μην είναι εύκολη η είσοδος των αστυνομικών. Στο υπνοδωμάτιο αυτό κλείστηκαν ο Τσιρώνης, η γυναίκα του, τα τρία του παιδιά, και η επισκέπτρια, στις 4 χθες τα ξημερώματα, όταν εκδηλώθηκε η έφοδος της Αστυνομίας για τη συλλέξει του. Και μέσα στο υπνοδωμάτιο αυτό γράφτηκε το τέλος του γιατρού Τσιρώνη. Εκεί βρέθηκε νεκρός, με σφαίρα στο κεφάλι, αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί έβγαλαν από μέσα πρώτα το οκτάχρονο κορίτσι, ύστερα του δυο γιους του, μετά την επισκέπτρια και τέλος τη γυναίκα του, που ακούστηκε να φωνάζει :

-Οι φασίστες σκότωσαν τον Τσιρώνη μέσα στο σπίτι του.


Μερικά δευτερόλεπτα πριν, αστυνομικοί που είχαν ανέβει στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Άρεως 35 (Παλαιό Φάληρο) μετέδωσαν από φορητό ασύρματο, ότι ο Τσιρώνης αυτοκτόνησε με το πιστόλι του.
Τι διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές
Η αυτοκτονία του γιατρού Τσιρώνη, που είχε αυτοφυλακισθεί στο διαμέρισμα του πριν από οκτώ περίπου μήνες, επιβεβαιώθηκε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Π Γιαμαρέλλο και τους ιατροδικαστές κ.κ. Ε. Φραγκούλη και Ν.Μπερναδή, που έκαναν την νεκροτομή, ενώπιων του εισαγγελέα κ. Στυλιανού Βενιέρη.
Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν, ότι ο Τσιρώνης έφερε διαμπερές αμφικροταφικό τραύμα, με βλήμα μικρού όπλου, μικρού διαμετρήματος και ότι είχε βληθεί από δεξιά προς τα αριστερά, λίγο κάτω και εξ απολύτου επαφής.
Από το πτώμα του γιατρού Τσιρώνη, κρατήθηκαν σπλάχνα, αίμα και τροφές από το στομάχι, για να γίνει τοξικολογική εξέταση. Επίσης κρατήθηκαν δέρμα από το κεφάλι, τρίχες και ένα κομμάτι κόκκαλο, οπού έχει εναποτεθεί πυρίτιδα. Πάρθηκαν 12 φωτογραφίες του πτώματος και υπογράφηκε η άδεια ταφής. Η διαδικασία της νεκροτομής κράτησε δυο περίπου ώρες.

Η εξέταση

Όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, εισαγγελέας πρόκειται να εποπτεύσει την προκαταρκτική εξέταση που κάνει η αστυνομία για να διακριβωθούν όλες οι συνθήκες του θανάτου. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο εισαγγελέας κ. Β.Δερβετζάς, βρισκόταν την ώρα του θανάτου στο διαμέρισμα του γιατρού Τσιρώνη αλλά σε άλλο δωμάτιο.
Η προανάκριση, γίνεται παρουσία του εισαγγελέως κ.Στυλιανού Βενιέρη. Εκτός των άλλων, ζητήθηκε η παράδοση των περιστρόφων και των αυτομάτων όπλων των αστυνομικών, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, προκειμένου να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα βλήματα στους τοίχους. Εξ άλλου, από την Εισαγγελία, ζητήθηκε και έγινε η αυτοψία και η πραγματογνωμοσύνη στο διαμέρισμα του Τσιρώνη. Στην αυτοψία, παραβρέθηκε ο εισαγγελέας κ.Δερβέτζας.

από εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου